De vlag wordt iets anders en ook de lading wijzigt …

De vlag wordt iets anders en ook de lading wijzigt …

Print Friendly, PDF & Email

Werkgroep BC De Rijpel was met tussenpozen van 2019 en 2023 bezig met een haalbaarheidsonderzoek naar de vorming van een burgercoöperatie. Plannen en activiteiten daaromtrent zijn op ijs gezet en komen wellicht weer ter sprake als toch een of andere organisatie- c.q. rechtsvorm nodig blijkt te zijn.

Vanaf augustus 2024 hebben we ons als groep omgedoopt naar Team De Rijpel en hebben als gekke mieren een andere route gekozen.  We gaan voor een meer praktische invulling van allerlei ideeën. Volg alle ontwikkelingen vanaf nu op de eigen website van De Rijpel (dus zonder BC ervoor).

Enkele leden van Team De Rijpel zijn op persoonlijke titel o.a. ook nog actief bij IVN en het Energiehuis. Soms op individuele basis, soms als werkgroep zijn we momenteel druk met de volgende zaken:

  • Met de introductie van ‘t Wijkontwikkelingsplan Rijpelberg is er een overkoepelend aandachtsgebied bijgekomen. Op internet is een gemeentelijke informatiepagina te vinden. De Belangengroep Rijpelberg ontwikkelt een Wijkactieplan 2024-2025.
  • Als opvolger van HofKompas willen we graag een compleet nieuw wijkmagazine lanceren.
  • Tegenhouden van de uitbreiding van evenemententerrein Berkendonk. De gemeente heeft slinkse plannen om aan de grens van Rijpelberg flink wat meer overlast voor de bewoners te creëren! Meer evenementen, groter en luider!
  • Omlegging c.q. verbreding van de N279. Dit t dossier zal waarschijnlijk nog heel lang geopend blijven, maar er zijn momenteel geen actuele meldingen.
    • Volg zeker ook Dit is Helmond, lees o.a. dit artikel.
  • En dan zijn er nog het groen, het lawaai vanuit vliegbasis De Peel of anderszins aan de wijk gebonden ontwikkelingen …
Reacties zijn gesloten.

Met trots ondersteund door WordPress | Thema: Stacy door SpiceThemes